عصبانیت در بچه ها را جدی بگیرید
خشم نیز مانند دیگر احساسات در انسان و بچه ها وجود دارد اما اگر این احساس را نتواند کنترل و مدیریت کند والدین باید شاهد لجبازی، بیاحترامی، پرخاشگری و قشقرق در کودک خود باشند. این عصبانیت را میتواند به شکل دعوا و آزار با سایرین نشان دهد که نباید از آن غافل شوید. این عصبانیت میتواند ناشی از مشکلات تحصیلی، طرد از سمت همسالان خود و سلامت روانی ضعیف باشد. محدوده سنی کج خلی در بچه ها قالباً از 18 ماهگی شروع و در چهار سالگی شروع به کاهش میکند اما در بعضی موارد ممکن است حتی بعد از این محدوده نیز ادامه پیدا کند.
علت عصبانیت در بچه ها
عصبانیت در بچه ها به دلیل این است که در بعضی موارد ریشه در خلق و خوی کودک دارد و یا کودک به دلیل فقدان مهارتهای کلامی با والدین خود کج خلقی میکند و یا دلیل این عصبانیت میتواند برای جلب توجه والدین خود باشد. جالب است بدانید این عصبانیت دلیل علمی نیز دارد.
یکی از دلایل علمی آن این است که قشر پیشانی نارس یا PFC از چهار سالگی شروع به رشد میکند جالب است بدانید که وظیفه این قسمت شناخت اجتماعی، رفتار ارتباطی و رفتار اخلاقی را تنظیم میکند که به طور کامل در بچه ها بالغ نمیشود و باعث عصبانیت در آنها میشود.
دلیل بعدی سیستم لیمبیک است. این سیستم وظیفه کنترل احساسات را دارد احساساتی مثل ترس، ناامیدی، خشم و شادی. به دلیل نابالغ بودن این سیستم بچه ها نوپا گیج و ناتوان میکند و کودک نمیتواند به طور دقیق احساسات خود را بیان کند و منجر به عصبانیت او میشود. این دوره تا بیش از چهار سالگی نیز ادامه پیدا میکند.
راه حلهایی برای کنترل عصبانیت در بچه ها
در قدم اول می توانید به او بیتوجه باشید به طوری که میل ندارید به بی ادبیاش عکسالعمل نشان دهید اما این راهکرد در زمانی کودک به خودش آسیب میزند و یا اوقات تلخی میکند، مؤثر نیست.
در قدم بعدی محکم باشید و بگذارید کودک بداند زمانی که شما میگویید نه، از تصمیم خود منصرف نخواهید شد.
کودک شما ممکن است نه شما را نپذیرد و این باعث بیشتر شدن عصبانیت او شود در این صورت شما نباید او را از خود دور کنید. ارتباط با آنها برای کاهش عصبانیت کودک میتواند مفید باشد.
برای کودک خود گزینههایی برای انتخاب قرار بدهید مثلاً میتوانید غذاهای مورد علاقه اش را امتحان کنید یا اینکه چه بازیها و فعالیتهایی را دوست دارد انجام دهد با این روش حس خوبی به کودک خود منتقل کردهاید و کودک این احساس را دارد که انتخابهای او دیده شده و از بین نرفته است.
زمانی که کودک سعی دارد با شما ارتباط برقرار کند سعی کنید با پرسیدن چند سؤال ساده بفهمید که او چه میخواهد و به طور آسانتری آن را بیان کند این روش باعث میشود کودک آرامتر شود.
ترفندهایی برای برخورد با عصبانیت در بچه ها
اشک فرزند خود را متوقف نکنید. حتماً گریه کردن کودکتان برای شکا دردناک خواهد بود اما سعی در توقف آن نکنید زیرا گریه کردن باعثت ترشح هورمون استرس می شود که بعد از گریه کردن ممکن است حالت بهتری داشته باشد.
در برخورد با عصبانیت کودک خود زیادهروی نکنید. کودک شما باید بداند خانه برای او پناهگاهی امن است که میتواند احساسات خود را بدون نگرانی بیان کند و همچنین مورد حمایت والدین نیز قرار میگیرد.
اما اگر عصبانی شدید و زیاده روی کردید از کودک خود عذرخواهی کنید و بگذارید بداند همه انسانها مرتکب اشتباه میشوند و جای نگرانی نیست.
عوارض عصبانت در بچه ها
اگر کج خلقی در کودک شما شدید باشد این موضوع میتواند به این مشکل اساسی تبدلی شود. عصبانیت در بچه ها سالم به طور معمول 10 تا 11 دقیقه طول میکشد. اما اگر کودک شما مبتلا به افسردگی یا اختلالات کم توجهی بیش فعالی یا اختلال مخالفت باشد این زمان بیش از 25 دقیقه طول میکشد.
این عصبانیت باعث تنش و اضطراب میشود و باید از یک متخصص کمک بگیرید.
چه زمانی باید از پزشک کمک بگیرید
در زمان عصبانیت کودک با والدین یا مراقبشان و یا حتی اسباب بازی خود تند رفتار میکند.
از عمد و برای جلب توجه ممکن است به خود آسیب بزند مثلاَ سرش را به دیوار بکوبد و یا گاز بگیرد.
عصبانیت بیش از 25 دقیقه و یا در طول روز بیش از 5 بار عصبانی شود.
و یا اینکه بعد از اتمام عصبانیت کودک هنوز آرام نشده و قادر به آرام شدن نیست.
شما باید همیشه برای آرام کردن فرزند او به او جایزه بدهید یا به بیان سادهتر برای آرم کردن او به او رشوه بدهید.
برای مراجعه به پزشک به هیچ عنوان مردد نباشید زیرا سلامت روانی کودک نیز مانند سلامت فیزیکی او بسیار مهم و اهمیتدار است و به توجه نیاز دارد.
اما اگر کودک شما فقط برای جلب توجه شما کج خلقی میکند نگران نباشید و بگزارید این دوره نیز سپری شود.
پرستار بچه
منبع: موسسه پرستاری طنین
:: برچسبها:
پرستار بچه ,
:: بازدید از این مطلب : 136
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0