به چه کسی وکیل گفته می‌شود؟
نوشته شده توسط : soraya

به چه کسی وکیل گفته می‌شود؟

وکیل کسی است که از طرف شخص دیگری، اعم از حقوقی یا حقیقی به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور می‌شود.

طبق اصل 35 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در همه دادگاه‌ها، طرفین دعوا (خواهان و خوانده) حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند موسسه حقوقی کیانداد و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آن‌ها امکانات تعیین وکیل فراهم شود.

وکیل در توکیل یعنی چه؟

وکیل در توکیل به وکیلی گفته می‌شود که از سوی موکل خود اختیار مشخص کردن وکیل دیگری را برای او داشته باشد.

تعهدات وکیل نسبت به موکل براساس قانون مدنی

تعهدات وکیل نسبت به موکل به شرح حدود اختیاراتی است که وکیل طبق وکالت‌نامه تنظیم شده با موکل، امضا نموده است اقدام نماید.

در وکالت‌نامه‌های رسمی که از دفاتر اسناد رسمی صادر می‌شود و یا وکالت‌نامه‌های قضایی بین وکلای دادگستری و موکل، قسمت حدود اختیارات وکیل مشخص شده است که طرفین (وکیل و موکل) می‌توانند طبق خواسته خود حدود و اختیارات وکیل را اعلام نمایند.

تعهدات وکیل بستگی به این دارد که وکیل تا چه اندازه و در چه موضوعاتی از موکل اختیار و اجازه پیگیری امور را داشته باشد.

* طبق ماده ۶۶۶ قانون مدنی، هرگاه از تقصیر وکیل خسارتی به موکل متوجه شود که عرفاً وکیل مسبب آن محسوب می‌گردد مسئول خواهد بود.

* طبق ماده ۶۶۷ قانون مدنی، وکیل باید در تصرفات و اقدامات خود مصلحت موکل را مراعات نماید و از آنچه که موکل بالصراحه (با بیانی روشن) به او اختیار داده یا بر حسب شواهد و عرف و روال، داخل اختیار اوست، تجاوز نکند.

* طبق ماده ۶۶۸ قانون مدنی، وکیل باید حساب مدت وکالت خود را به موکل بدهد و آنچه را که به جای او دریافت کرده است به او رد کند.

* هرگاه برای انجام یک امر، دو یا چند نفر وکیل معین شده باشد، طبق ماده 669 قانون مدنی، هیچ یک از آن‌ها نمی‌تواند بدون دیگری یا دیگران دخالت در آن امر بنماید، مگر اینکه هر یک مستقلاً وکالت داشته باشد، در این صورت هر کدام می‌تواند به تنهایی آن امر را به جا آورد.

* طبق ماده ۶۷۰ قانون مدنی، چنانچه دو نفر به نحو اجتماع، وکیل باشند به موت (مرگ) یکی از آن‌ها وکالت دیگری باطل می‌شود.

* طبق ماده ۶۷۱ قانون مدنی، وکالت در هر امر، نیازمند وکالت در لوازم و مقدمات آن نیز هست مگر اینکه تصریح و تأکید به عدم وکالت باشد.

* طبق ماده ۶۷۲ قانون مدنی، وکیل در امری نمی‌تواند برای آن امر به دیگری وکالت دهد، مگر اینکه صریحاً و به روشنی یا به دلالت قرائن و شواهد، وکیل در توکیل باشد.

* اگر وکیل که وکالت در توکیل نداشته، انجام امری را که در آن وکالت دارد به شخص ثالثی واگذار نماید، طبق ماده 673 قانون مدنی، هر یک از وکیل و شخص ثالث در مقابل موکل نسبت به خساراتی که مسبب محسوب می‌شود مسئول خواهد بود.

وکیل دادگستری کیست؟

وکیل دادگستریبه وکیلی گفته می‌شود که تحصیلات خود را در مقاطع کارشناسی و بالاتر در رشته‌های حقوق، مبانی و فقه گذرانده و در آزمون کانون وکلای دادگستری موفق به کسب رتبه بالایی شده باشد، که به آن وکیل پایه یک دادگستری می‌گویند.

انواع وکیل پایه یک دادگستری بعد از گذراندن دوره کارآموزی پروانه وکالت کسب می‌کنند و می‌توانند به پرونده‌های حقوقی مختلف رسیدگی نمایند.

انواع وکیل دادگستری

به طور کلی هشت نوع وکیل دادگستری در ایران وجود دارد.

عناوین وکلایی که به دادگستری مراجعه می‌کنند با توجه به مفاد و محتویات قوانین مورد استناد شامل موارد زیر می‌باشد:

1- وکیل انتخابی: هرگاه فردی وکیل خود را شخصاً انتخاب نماید و با تنظیم قرارداد وکالت او را برای دفاع از حقوق خود در مراجع قضایی نایب (جانشین) قرار دهد به آن وکیل انتخابی می‌گویند.

2- وکیل معاضدتی: در مواردی که اشخاص برای دفاع از حقوق خود در دعاوی حقوقی نیاز به وکالت داشته باشند اما به دلیل عدم توانایی مالی و یا هر دلیل دیگری نتواند برای خود وکیل انتخاب نماید، با تشخیص عسر و حرج (سختی) موکل از سوی دادگاه یا تشخیص کمسیون معاضدت کانون وکلا، در این موارد وکیلی به صورت رایگان دفاع از حقوق شخص معسر (ناتوان) را برعهده می‌گیرد تا از حقوق وی در دادگاه دفاع کند، به چنین وکیلی، وکیل معاضدتی گفته می‌شود.

3- وکیل تسخیری: وکیل تسخیری در دعاوی کیفری نقش ایفا می‌کند. هرگاه در دادرسی و محاکمات متهم به دلیل عدم توانایی مالی و یا هر دلیلی از دریافت وکیل خودداری نماید، دادگاه از میان وکلای دادگستری، وکیلی را به صورت رایگان در اختیار متهم قرار می‌دهد که به آن وکیل تسخیری می‌گویند.

4- وکیل سازمانی: براساس قانون حمایت قضایی از کارمندان نیروهای مسلح و دولتی، در صورتی که کارمندان دولتی (لشگری و کشوری) در کارهای خدمتی با مشکلات حقوقی و قضایی مواجه شوند، سازمان محل خدمت او موظف است متخصصان حقوقی خود را به عنوان وکیل برای دفاع از کارمندانی که با مشکل رو به رو شده‌اند اختیار کند. به وکلایی که در مراجعه قضایی از حقوق کارکنان دولتی دفاع می‌کنند، وکیل سازمانی می‌گویند.

منبع: وکیل آنلاین واتس اپ

بیشتر بدانید : طلاق

 





:: برچسب‌ها: به چه کسی وکیل گفته می‌شود؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 173
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 23 فروردين 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: